Meester autobekleder worden: iets voor jou?

Een veel gehoorde uitspraak van professionele autobekleders is het feit dat er voor “ons vakmanschap geen opleiding bestaat”. “Wij hebben het bekleden van klassiekers of moderne auto’s in de praktijk geleerd”, wordt dan gezegd. Passie voor het vak zou daarvoor dan de enige basis moeten zijn. Hier gaat echter verandering in komen! Twee DCR-leden (Dutch Car Restorers) waaronder Lukkien Autobekleding Apeldoorn gaan namelijk in samenwerking met HMC Amsterdam, werken aan een opleiding tot autobekleder. Ook ergonomische aanpassingen aan autostoelen zal onderdeel zijn van de leercurve.

Leer de kneepjes van het vak!

Een opleiding voor stoffeerder, meubelstoffeerder of een vacature in dit vakgebied zijn tegenwoordig op internet makkelijker vindbaar. Hier moest volgens Dutch Car Restorers verandering in komen. Vakmannen op mbo-niveau zijn er te weinig, de markt is overspannen en bedrijven als Lukkien Autobekleding zitten om dit soort talenten te springen.

Hoezo stoffig imago?

De opleiding tot autobekleder gaat gecombineerd worden met de opleiding Meubelstoffering, die nu al door het Hout- en Meubileringscollege wordt aangeboden. Het HMC faciliteert deze opleiding, die voor en door Dutch Car Restorers wordt gegeven. Hiermee hebben wij vanuit Lukkien Autobekleding een nauwe samenwerking. Op deze manier komt de kennis echt vanuit de bron!

Hou ons in de gaten!

Als jij dus dezelfde passie deelt als de onze en van ervaren autobekleders het vak wil leren, houd dan deze opleiding tot autobekleder in de gaten. De komende tijd zal er meer duidelijk gaan worden. Het wordt mogelijk een opleiding van twee jaren, mét unieke stageplekken zoals bij ons als leerbedrijf (letterlijk en figuurlijk). Je leert zaken als stiktechnieken, specifieke aanpassingen (van stoelen of houding), kennis van materialen (zoals leder) en cabriolet kappen. Uiteindelijk kun je jezelf dan misschien wel meester autobekleder noemen: dat wil jij toch ook?

Wil je meer weten over de opleiding tot autobekleder, bel of mail ons gerust. Dit kan via onze contactpagina

Contact opnemen

Nog niet uitgelezen? Lees dit informatieve blog eens, over het maken van echt leder!

Hoe_wordt_leer_gemaakt_nathuis_Lukkien_Apeldoorn