Wervelplankmatras

Decubitus? Met een professioneel wervelplankmatras wordt dat voorkomen! Vervoer uw patiënt op de beste manier met onze oplossing. De patiënt wordt gestabiliseerd en kan vanaf de SEH met deze matras ook door de MRI-scan. Voor optimalisatie of bekleding van uw wervelplankmatras kunt u bij Lukkien Ergonomie & Zorg terecht. Heeft u een specifieke wens?

Stel hier uw vraag

Ons wervelplankmatras ondersteunt optimaal

Lukkien Ergonomie & Zorg is in de medische sector zeer actief. Wij hebben samen met de Spoed Eisende Hulp (SEH) van Gelre ziekenhuizen, een wervelplankmatras ontwikkeld. Dit traumamatras is op maat gemaakt, ondersteunt de patiënt, immobiliseert de persoon en zorgt voor optimale fixatie voor de traumapatiënt. Om ‘doorliggen’ (decubitus) bij deze patiënten te voorkomen, wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde vulling. De discussie over wel of niet tillen, verplaatsen of opnieuw positioneren van de traumapatiënt behoort met ons wervelplankmatras vanaf nu tot het verleden. De focus kan nu volledig worden gelegd waar die hoort: op de gezondheid van de patiënt!

Comfort en veiligheid in één

Onze ergonoom heeft meegewerkt om het uiteindelijke innovatieve matras te ontwerpen. Hiervoor hebben onze specialisten uitgebreid getest, de materialen zorgvuldig gekozen en uiteindelijk op maat de wervelplank bekleed. Dit deden we samen met de verpleegkundigen en de medewerkers van de ambulance, om zo aan alle geldende eisen en alle wensen te kunnen voldoen. We hebben het werkproces van A tot Z in kaart gebracht een hebben meegelopen in het ziekenhuis. Onze wervelplankmatras is geschikt voor kinderen, volwassenen en ook voor gebruik in een MRI-scan. Een persoon kan er eenvoudig 3 uren op liggen zonder problemen met houding of steun. Hygiëne, duurzaamheid en comfort komen bij het wervelplankmatras van Lukkien Ergonomie & Zorg samen. Overal is over nagedacht ten behoeve van de patiënt.

Bekleden van de wervelplank

Voor het bekleden of repareren van uw wervelplank maken wij gebruik van bewezen materialen en stoffen. Het traumamatras (wervelplankmatras) van Lukkien Ergonomie & Zorg is tevens erg eenvoudig in gebruik. Hierover is met de medische stakeholders tijdens de ontwikkeling erg goed nagedacht. Tijd is immers schaars in de situaties waarin het matras gebruikt wordt. De log roll procedure – de speciale manoeuvre die een traumapatiënt moet maken – is hierin meegenomen. De patiënt beweegt de wervelkolom niet, zodat veiligheid gewaarborgd wordt. Door het professionele foam, ligt de patiënt in deze houding nog enigszins comfortabel in de crashroom of op de spoedeisende hulp. We werken continue aan verbetering van ons matras. Ook nu! Vraag naar onze specialisten, om meer informatie over ons wervelplankmatras!

Contact opnemen