Video: unieke reparatie instapschade en kapotte autobekleding

Autobekleden is een vak. En dat vak delen we graag met u. Lukkien Autobekleding heeft de rode Peugeot 205 GTi van Casper Heij van Autoblog.nl recent onder handen genomen. En met succes! De instapschade aan zijn bestuurdersstoel is volledig naar tevredenheid hersteld. Er is niets meer van te zien! In de uitgebreide video is het volledige proces te zien hoe deze reparatie tot stand is gekomen. Een uniek kijkje in de keuken van Apeldoornse beste autobekledingsbedrijf! Bekijk het unieke proces binnen Lukkien Autobekleding Apeldoorn. U ziet vakmanschap, betrokkenheid én een tevreden klant!

Tip: klik rechtsonder op “volledig scherm” voor een optimale video.

Ik heb ook schade en wil informatieInstapschade herstellen; het proces in woorden

Instapschade is een veel voorkomende schade bij bestuurdersstoelen. Intensief gebruik van de auto is de belangrijkste oorzaak van instapschade. De gevolgen kunnen groot zijn. Zo kunt u als bestuurder niet meer de juiste ondersteuning krijgen, mist u als bestuurder het comfort of krijgt u als gebruiker zelfs lichamelijke klachten aan de rug, nek of schouder. Het aanpakken van instapschade is dan ook zeer aan te raden. 

Autobekleding_Autostoel_Peugeot_205_Apeldoorn
Afbeelding 1: instapschade aan de rechtkant van de autostoel.

Hoe werkt dat dan?

Allereerst wordt geïnventariseerd wat de schade aan de autobekleding is en wat er noodzakelijk moet worden aangepakt om veilig en comfortabel te kunnen (blijven) rijden. Vervolgens wordt gekeken welke stof het best aansluit op de huidige stof en de eventuele print op de bekleding. Dit houdt in dat er zowel naar materiaal als kleur wordt gekeken. Echt maatwerk dus, gericht op uw eigen wensen en specifieke auto.

Autobekleding_Peugeot_205_vakman_maatwerk_Apeldoorn
Afbeelding 2: stofkeuze is een belangrijk onderdeel van herstellen van instapschade.

Een autostoel herstellen is vakmanschap

Een volgende belangrijke stap is het demonteren van de gehele autostoel. Deze wordt richting de eigen werkplaats van Lukkien Autobekleding gebracht. Alle noodzakelijke zaken worden nauwkeurig ingemeten, om ervoor te zorgen dat de nieuwe stof uiteindelijk netjes en op maat op de autostoel bevestigd wordt. Tevens worden de aangetaste schuimdelen van de zitting aangepakt. Dit zodat de bestuurder uiteindelijk geen hinder meer heeft van het harde onderframe dat voelbaar was tijdens de inspectie.

Autobekleding_Schuim_Stoel_Peugeot_205_vakman_maatwerk_Apeldoorn
Afbeelding 3: ook de zitting wordt hersteld, zodat er op een prettige manier in de autostoel kan worden gezeten.

Na het verwijderen van de kapotte stof en het herstellen van de zitting, wordt de bestuurdersstoel weer in elkaar gemonteerd. Dit gebeurt met de nodige nauwkeurigheid. Veiligheid staat immers voorop. Uiteindelijk is het resultaat vergeleken met de beginsituatie verbluffend.

Eindresultaat; een autostoel zonder instapschade

Casper heeft het maatwerk dat Lukkien Autobekleding levert met eigen ogen mogen zien. Een unieke kans en een uniek kijkje in de keuken van Lukkien Autobekleding.

Autobekleding_Reparatie_Autostoel_Peugeot_205_Apeldoorn
Afbeelding 4: eindresultaat van een aantal uren maatwerk autobekleding.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van uw auto of heeft of ook een schade die gerepareerd moet worden? Vraag het gerust of rij eens langs bij onze werkplaats.

Herstel mijn instapschade!

Demo_auto_bekleden_Concours_2019_Lukkien_Apeldoorn