Ergonomisch onderzoek

Lichamelijke klachten, ongemakken, of vragen over de juiste zitpositie? Wellicht biedt een ergonomisch onderzoek de oplossing voor u. Denk hierbij aan de auto, bestelwagen, vrachtwagen, alles op gebied van zitten in een voertuig. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de lichamelijke klachten en de zitpositie in de stoel. De lichamelijk klachten worden in kaart gebracht en kunnen gelinkt worden aan de zitpositie. Het is dus belangrijk dat beide aspecten goed worden bekeken.

Ik wil een ergonomisch onderzoek

Veel voorkomende lichamelijke klachten die wij horen zijn, rugpijn (Hernia, Ischias), nekpijn en pijnlijke schouders. Deze klachten nemen wij heel serieus in het onderzoek. Onder de zitpositie wordt gekeken naar de zitlengte, kniehoogte, schouder ondersteuning en de algehele positie achter het stuur wordt onderzocht. Aan het onderzoek wordt een conclusie verbonden met inachtneming van de officiële richtlijnen.

De bevindingen worden vervolgens omschreven in het ergonomisch onderzoek gevolgd door ons advies. Van het ergonomisch onderzoek ontvangt u een rapport waarin boven gaande punten beschreven staan. Betreft ons advies, kunnen wij op aanvraag, een offerte opstellen aan de hand van het ergonomisch onderzoeksrapport. De ergonomische onderzoeken voeren wij uit voor zowel bedrijven als particulieren.

Nieuwsgierig geworden na het lezen van de informatie? Bel voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Contact opnemen

Tips om een ergonomisch onderzoek uit te voeren:

  1. Advies van de Arbodienst of arts.
  2. Is de aankoop van een auto de goede keuze?
  3. Nog steeds klachten ook naar aanschaf nieuw bed.
  4. Hoe lang kan ik nog zitten zonder klachten?
  5. Huidige stoel aanpassen of aanschaf aangepaste stoel.